Nu kun je zeggen: Van die komende toorn zijn we verlost. En ja, dat klopt als je gelooft. Tegelijk zit daar dus ook een andere kant aan, waar het moeilijk is om iets over te zeggen. De tekst zegt hiermee namelijk ook dat er een komende toorn zal zijn. Vandaag zag ik in een Facebookgroep een post staat met een nogal dramatische cartoon. Het stelde de hemel voor met twee mensen, waarvan er eentje iemand van heel nabij miste in de hemel en die was in de hel, maar daar waren ze het mee eens, want dit was Gods recht. Extreem omdat we in ieder geval niet weten hoe we dat in de hemel zullen ervaren en of het daarom een gepaste cartoon was, vraag ik mij serieus af. De gedachte dat er dus ook een andere kant is dan de hemel werd een discussie en in deze christelijke groep, werden een aantal mensen verwijderd die naar mening van de leiding van de groep te nadrukkelijk zeiden dat er ook een hel is. 

Als Paulus aan de gemeente in Thessalonica schrijft over over hoe zij zich hebben bekeerd van de afgoden tot God, dan komt hij tot de uitspraak dat ze ook Jezus uit de hemelen verwachten, Die hen heeft verlost van de komende toorn. Het is dus heel duidelijk als mensen zich niet tot de levende en waarachtige God bekeren dat zij ook niet verlost zijn van de komende toorn. Terwijl wij dus Jezus verwachten, beseffen we ook dat er nog mensen zijn die niet zijn verlost van die komende toorn. Ja, wij door het geloof wel, maar vele anderen dus niet. Dat heeft nogal vergaande consequenties. Beseffen we dat genoeg?

Stel dat er geen oordeel zou zijn en geen toorn bij God? God is zo lief dat Hij uiteindelijk alles toelaat en iedereen in de hemel laat komen. Zou jou dat dan een goed en veilig gevoel bij God geven? Dan zou God dingen gewoon toelaten? Zonder vergeving zou er dan zomaar van alles kunnen en mogen gebeuren, zonder dat God echt zou ingrijpen. Stel dat dit zo is? Dan is het maar de vraag of de hemel straks echt een zuivere plaats zal zijn. Trouwens, waarom zou je dan in Jezus moeten geloven? Dat is hetzelfde als een borg aangeboden krijgen om vrij te komen bij een rechter, maar je neemt die borg niet aan en de rechter laat je toch gaan. Dat is onveilig en onrechtvaardig?

Natuurlijk is Paulus hier helemaal niet bezig om angst te zaaien, sterker nog, hij bevestigt zelfs het geloof en de redding van zijn lezers. Hij bevestigt dat zij verlost zijn van de komende toorn van God. Het roept alleen wel iets op. Het zet ons op scherp, als je tenminste oprecht betrokken bent op je naaste. Als je echt begaan bent met de ander, dan kun je toch onmogelijk toelaten dat jij straks wel vrij bent van de toorn, maar die ander niet omdat hij niet geloofde. Terwijl wij verwachten en uitzien naar de komst van Jezus, beseffen wij maar al te vaak ook dat Jezus nog maar even niet moet komen, want dan vallen er buiten het Koninkrijk en daar kan ik maar heel moeilijk mee dealen. Die cartoon vind ik daarom over de grens, als we straks in de hemel juichen als er geliefden van ons niet op tijd waren om te geloven. Weet je bemoedigd, dat jij bent verlost van de komende toorn, maar laat het je ook in beweging zetten om anderen erbij te halen en te laten verlossen van die toorn van God.

Gebed: Ik dank U dat U ook toornt, dat is terecht, want U laat niet alles zomaar gebeuren en daarom voel ik mij juist ook veilig bij U.

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu