Door de vergelijking met Melchizedek wordt Jezus aan ons voorgesteld als de Koning van de gerechtigheid. Daar ligt het zwaartepunt van Zijn diepste bestaan. En dan is de vrede ook niet zo vreemd, want waar gerechtigheid heerst is ook de vrede aanwezig. En om vrede te kunnen aanbieden is verzoening nodig. Maar het maakt wel duidelijk met welk doel Jezus is gekomen. Hij kwam niet om ons te verzoenen met God, dat hoorde er wel bij, maar Hij kwam als Koning van de gerechtigheid.

Jezus wilde gerechtigheid omdat Hij Koning is van het Koninkrijk van de gerechtigheid. Jezus is als priester naar ons toegekomen omdat Hij Koning is van het Koninkrijk waar alleen maar rechtvaardigheid heerst. Het woord 'gerechtigheid' heeft alles te maken met rechtvaardigheid, oprechtheid en eerlijkheid. Gerechtigheid is alles wat voldoet aan Gods wet, inclusief de straf die er door de overtreding bij is gaan horen. En waar de overtreding verzoend is, daar keert de gerechtigheid weer terug. 

Als Jezus dus vrede wil aanbieden, moet de gerechtigheid hersteld worden. Anders kan Hij de vrede niet aanbieden. Maar Hij komt als een Melchizedek naar ons toe. Hij heeft er voor gekozen om ons te ontmoeten, terwijl Hij Koning van de gerechtigheid is. Maar het laat dan wel gelijk zien wat Zijn bedoeling is met alles wat Hij heeft gedaan. Zijn verzoening en Zijn vrede is gericht op het feit dat Hij in de eerste plaats Koning van de gerechtigheid is. Dat is Zijn Koninkrijk en daarmee is Hij naar ons toegekomen.

Er is maar ene reden waarom dat Jezus op deze manier is gekomen. Het complete initiatief komt bij God vandaan om ons weer onderdeel te maken van Zijn Koninkrijk. Daar gaat het om. Jezus is niet gekomen om ons te redden in de eerste plaats, Jezus is gekomen om de gerechtigheid te herstellen en het Koninkrijk van de gerechtigheid weer op aarde te vestigen. Als je dit tot je laat doordringen en jij weet dat je zonden verzoend zijn omdat Hij tegelijk ook Priester van de allerhoogste God is, dan ga je anders naar gerechtigheid kijken. Want door geloof ben je onderdaan geworden van het Koninkrijk van de gerechtigheid. Dan ben je niet langer burger van de aarde met alle ongerechtigheid, hier woon je nog slechts, maar Jezus kwam om je burger te maken van Zijn Koninkrijk. En is jouw leven dan vol van gerechtigheid? Of kan er nog heel veel mee door?

Wij worden geroepen om dienstknechten te zijn van de gerechtigheid omdat onze Koning de Koning van het gerechtigheid is. Sta op een leef voor gerechtigheid!

Gebed: Koning van de gerechtigheid, omdat U kwam om gerechtigheid te herstellen en dat Koninkrijk van U op aarde zichtbaar te maken, wil ik een dienstknecht van de gerechtigheid zijn! 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu