"Maar u hebt de zalving van de Heilige en u weet alles." (1 Johannes 2:20)
"En wat u betreft, de zalving die u van Hem hebt ontvangen, blijft in u, en u hebt het niet nodig dat iemand u onderwijst; maar zoals deze zalving u onderwijst met betrekking tot alle dingen – en die zalving is waar en is geen leugen – en zoals ze u heeft onderwezen, zo moet u in Hem blijven." (1 Johannes 2:27) 

Er zijn dus antichristen die de gemeente verlaten hebben en Jezus niet als de Christus erkennen. Maar dat geldt niet voor degenen aan wie Johannes schrijft. Dat geldt dus niet voor degenen die in Jezus wel geloven. Want daar geldt iets anders voor en dat is van belang om dit te beseffen. Johannes zegt namelijk tegen ons, die geloven: "U hebt de zalving van de Heilige." En even verder in vers 27 zegt hij: "De zalving die u van Hem hebt ontvangen." Op het moment dat je gelooft, ben je dus gezalfd, maar nog meer: je hebt de zalving van de Heilige. Wij hebben de zalving van Jezus gekregen.

 

Besef jij dat je wandelt in dezelfde zalving als Jezus? Die zalving die over Jezus lag, die ligt ook over jouw leven. Deze waarheid betekent nogal wat. Daar moet je even bij stilstaan. Jezus is gezalfd met het Koningschap van de hemel, maar Hij is ook gezalfd met de gaven van de Heilige Geest. De Heilige Geest, is de Geest van de Vader en de Zoon. Jezus heeft een zalving over Zijn leven waardoor Zijn woorden machthebbend zijn, waardoor Zijn daden krachtdadig zijn en Hij onderscheidt de zaken op een Goddelijke manier. Hij draagt de Goddelijke zalving over Zijn leven en met dat Hij naar de hemel is gegaan, heeft Hij een deel van Zijn zalving op ons leven gelegd. Wij mogen ons dus bewegen in de zalving van Jezus! 

Wat deze zalving voor de brief van Johannes belangrijk maakt is dat deze zalving zorgt voor onderwijs. Johannes bedoelt niet te zeggen dat onderwijs niet meer belangrijk is, maar door deze zalving laat God zien wat Hij in jouw leven van belang vindt. Hij laat je onderscheidt zien zoals Jezus dat zag en Hij onderwijst je hierdoor in de weg die je moet gaan, zoals Jezus dat al zei over de Heilige Geest die de gelovige in alle waarheid zal leiden. En daardoor zullen we ook in Hem blijven. 

Wees je dus bewust van het feit dat jij dezelfde zalving draagt als Jezus. Jij mag ook op die manier wandelen. Niet wat mensen je in de eerste plaats vertellen is bepalend voor wat je doet, maar door deze zalving ben je dus afgestemd op de Geest. Het maakt dat Hij je letterlijk zal zeggen wat je moet doen en tegelijk maakt deze zalving ook dat je dezelfde autoriteit hebt als Jezus over de complete legermacht van de duivel en dat als er kracht is om te genezen, jij tot hetzelfde in staat bent dan Jezus. Want Zijn zalving ligt op jou, net zoals dat Elisa een deel kreeg van de Geest van Elia. En ik geloof dat als jij je bewust bent van die zalving over je leven en je daarin gaat bewegen, dat er echt grote dingen gaan gebeuren! 

Gebed: Vader, ik dank U dat ik de zalving van Jezus over mijn leven mag hebben en dat die maakt dat ik dezelfde dingen mag doen als Jezus, omdat U het Zelf bent die het door mij zult doen. Ik kies ervoor om mij te bewegen in die zalving.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu