"en aan een ander werkingen van krachten..." (1 Korinthe 12:10a)

Een op het oog nogal onbegrijpelijke gave is de gave van krachten, of werkingen van krachten. Toch wordt het iets duidelijker als we het Griekse woord voor krachten bekijken, want in het Grieks staat hier het woord 'dunamis'. Van dit woord is ons woord dynamiet afgeleid en deze gave heeft alles met plotselinge kracht te maken. Er is gisteren ook iets blijven liggen bij de gave van genezing.

Genezing en de gave van krachten liggen dicht tegen elkaar aan. Ook bij de gave van krachten kan er namelijk genezing zijn. Het maakt ook eigenlijk niet zoveel uit of wij nu kunnen definiëren wat het is dat de Geest wil geven. Het is goed om te weten wat er door de Heilige Geest mogelijk is en of het dan de ene of de andere gave is, maakt ten diepste niet uit. Je hebt de gaven niet om te pronken, maar ze dienen om het Koninkrijk van God te laten zien en het Evangelie van verzoening te onderstrepen als de boodschap van God Zelf die dat onderstreept met tekenen en wonderen die rechtstreeks uit de hemel komen en het Koninkrijk bewijzen.

Bij genezing is er eigenlijk een proces gaande waardoor iemand tot genezing komt. Door deze gave zet God, door de Heilige Geest, de genezing in werking, maar daar kan nog tijd overheen gaan. Vaak hoor je dat mensen na een gebed vermindering van pijn ervaarden, totdat er uiteindelijk genezing bleek te zijn.

Bij de gave van krachten is het veel meer het wonder op dat bepaalde moment. Iemand die direct geneest op het moment van een gelovig gebed is meer de gave van krachten, dan van genezing. Je merkt wel dat het dicht tegen elkaar aanligt. Sommigen brengen in hun uitleg onder de gave van krachten ook het uitdrijven van demonen, maar het is de vraag of dit een gave van de Geest is. Als je in je autoriteit in Christus staat, heb je namelijk de macht gekregen over demonen en is dat dus geen gave van kracht.

Hoe het ook precies is, de vraag komt op ons af of wij in onmogelijke situaties, toch durven geloven dat God in situaties kan ingrijpen door mensen heen. Moeten wij niet eerlijk zeggen dat wij eigenlijk het heel moeilijk vinden om in het onmogelijke te geloven? En juist waar het onmogelijke gebeurt, grijpt God in. Dan is het een wonder, dan zijn het tekenen. Jezus deed ze ook. Toen Hij het brood bleef breken en de vissen erbij, was dit een teken van kracht. 

Kan dit nu niet meer? Er zijn genoeg voorbeelden dat er bovennatuurlijke dingen gebeuren, waarbij duidelijk is dat God ingrijpt. Geloof, kracht en genezing liggen daarmee dan ook heel dicht tegen elkaar aan. We kunnen dit allemaal niet uitleggen, beredeneren al helemaal niet. Het is maar de vraag of dat de Heilige Geest dat ook ooit zal toestaan. Geloof, doe wat je hand vindt om te doen en ga! Meer niet en minder ook niet. En ook de gave van bijzondere wonderen voor deze krachtgave heen is mogelijk en zal gebeuren als wij onze taak uitvoeren in geloof.

Gebed: Heilige Geest, ik betrap mezelf er op dat ik alles altijd wil begrijpen, zodat ik er grip op krijg en dat ik het kan sturen op het moment dat ik het nodig vind, maar U hebt de regie en leert U mij om gelovend te doen wat U van mij vraagt.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu