"En de overige mensen, die niet door deze plagen werden gedood, bekeerden zich niet van de werken van hun handen; zij bleven de demonen aanbidden en de gouden, zilveren, koperen, stenen en houten afgoden, die niet kunnen zien, horen of lopen. Ook bekeerden zij zich niet van hun moorden, hun toverij, hun ontucht en het plegen van diefstal." (Openbaring 9:20 en 21)

Wat zou er nodig zijn dat mensen zich bekeren? Dat is eigenlijk wel een vraag die velen altijd heeft bezig gehouden. Er is een tijd geweest en er zijn nog steeds denominaties in de kerk die denken dat bekering tot stand komt door te dreigen met de hel. Je zou ook denken dat er situaties zijn waarbij je denkt: Dit moet iemand toch tot een keus dwingen? Tenminste, zo kijk ik er soms wel naar. Ik kom soms mensen tegen die op hun sterfbed liggen en alles maar laten gebeuren en geen keus maken om hun leven aan Jezus te geven.

Het blijkt dus zo te zijn, dat zelfs als het ergste gebeurt, men zich nog steeds niet bekeert. We hebben gezien hoe de vijfde engel de put van de afgrond heeft geopend en dit heeft enorme gevolgen gehad. Vele demonen zijn op de aarde rondgegaan. En nu neemt de zesde engel de bazuin en nadat hij heeft geblazen laat hij vier engelen los die nog vastgehouden werden. Als je het gedeelte goed doorleest dan merk je dat er direct nadat die vier engelen zijn losgelaten, dat er legermachten zijn die zich aandienen en paarden. Er komt een leger dat er op uit is om te verderven. Een leger vol met verderfengelen. De vier engelen die worden losgelaten zijn engelen die als aanvoerders zijn over deze legermacht. En deze vier engelen zijn slechte engelen.

Het gevolg is dat een derde van de mensen die nog leven, omgebracht worden. Je moet je iets voorstellen als wat er is gebeurd in Egypte toen alle eerstgeborenen gedood werden. Wat een impact moet dat hebben gehad, dan zou je denken, die farao bekeert zich toch direct? Het blijkt niet te gebeuren. En nu in dit visioen blijkt een derde van de wereldbevolking die nog over is, en die niet gelooft, om te komen.

Dan moet dit toch op het allerlaatste moment toch een bekeringsmoment zijn, zou je denken. En dan lees je dat ze er voor kozen om de demonen te blijven aanbidden! Ze bekeerden zich niet en bleven ook nog eens buigen voor de afgoden. Overigens zijn volgens Paulus afgoden ook demonen, of in ieder geval de macht die achter een afgod zit is een demon.

Er komt een tijd dat evangelisatiewerk echt geen zin meer heeft, terwijl je het gevoel kunt hebben dat het juist dan zo belangrijk is. We worden nu nog geroepen om het Evangelie van het Koninkrijk overal te vertellen, want straks komt er een moment dat velen zullen sterven en het overige de demonen zullen blijven aanbidden. Dat moet verschrikkelijk zijn, welke demonische machten er dan actief worden. Laten we ons hier gewoon van bewust zijn, zonder bang te worden en de tijd die we nu nog hebben gebruiken om velen tot Jezus te brengen.

Gebed: Jezus, U bent alle aanbidding waard, U bent het waard dat elke knie, vrijwillig voor U zal buigen. Geef mij kansen om velen tot U te leiden.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu