"Toen dan dit geluid klonk, kwam de menigte samen en raakte in verwarring, want ieder hoorde hen in zijn eigen taal spreken." (Handelingen 2:6) 

Zou het kunnen dat als Gods Geest met kracht over ons komt dat er dan misschien wat aparte dingen kunnen gebeuren? Ik weet wel dat ik vroeger altijd dacht: Als de Heilige Geest komt, dan krijg je een diepe overtuiging van zonden. Maar als iemand tegen mij zei dat iemand in de Geest was gevallen, schreef ik dat meestal af als vreemd gedoe dat niet veel God te maken had. En echt, ik geloof dat er soms dingen gebeuren die aan Gods Geest toegeschreven worden, maar ook geloof ik dat er wel eens meer van Gods Geest kan zijn dan dat wij vaak denken.

 

En nee, ik ga geen pleidooi voeren voor allerlei heftige manifestaties van Gods Geest. Als God dat nodig vindt, dan mag God dat doen, maar als het niet gebeurt is het ook goed. Het is wel duidelijk dat er op de Pinksterdag nogal wat gebeurd. Ik bedoel: Heb jij wel eens de wind voelen waaien in een kamer die gesloten is? Heb jij wel eens een vlam op je hoofd gehad? En heb jij wel eens in allerlei talen gesproken, die je niet kende, maar waardoor mensen uit andere landen om je heen, jou ineens konden verstaan? Als Gods Geest komt, dan gebeurt er echt iets! Vandaag is het weer Pinksteren, en Gods Geest wil komen en waaien in ons leven, letterlijk en geestelijk. Alleen is de vraag of alles wat daarbij komt kijken, ook dat is wat wij willen. Want wat nu als God op Zijn manier in ons en door ons wil werken, maar wij willen het alleen in alle stilte. En wat nu als wij zoeken naar het grootste, terwijl God het in de stilte wil doen? En ik kom mensen tegen die zeggen: Waar God werkt, doet Hij dat altijd in de stilte, kijk maar naar Elia. Ja, bij Elia wel, maar bij de apostelen hier niet en ook later in het boek Handelingen gebeurt er soms iets, dat wij niet elke dag meemaken. 

Ik geloof dat Pinksteren een feest is dat God met ons wil vieren. Pinksteren is het feest dat Hij Zijn Geest aan ons geeft op Zijn manier en niet op de onze. En vanaf Pinksteren zijn we daarvan echt niet alleen van deze dag afhankelijk. En als jij nu vandaag Pinksteren viert, als jij nu vandaag het echt wil hebben over de uitstorting van de Heilige Geest, mag God dan vandaag op Zijn manier jou overrompelen met de volheid van Zijn Geest? De apostelen zaten ook echt niet perse op iets groots te wachten, ze wisten niet eens waar ze op moesten wachten. Maar toen God kwam, was het goed. Dat is Pinksteren: Je laten verrassen door Gods volheid in jou, zodat je opstaat en een apostel wordt in deze wereld! En dan wordt de manier hoe dit gebeurd echt van ondergeschikt belang en is het God Zelf Die het zal doen. En al komt er geen verstaanbaar woord meer uit je mond, of ben je alleen maar stil van verwondering, van daaruit wil God jou gaan gebruiken. 

Gebed: Heilige Geest, ik stel mij vandaag helemaal open voor U werk in mij op Uw manier. 

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu