"Hem heeft God openlijk aangewezen als middel tot verzoening, door het geloof in Zijn bloed. (Romenen 3:25a) 

De enige weg waardoor behoud mogelijk is, heeft God Zelf aangewezen. We zagen gisteren al dat dit buiten de wet om gebeurde. De wet is een onbegaanbare weg voor de gerechtigheid. En we missen door de zonde Gods heerlijkheid. Paulus zegt daar niet dat wij voorbijgaan aan Gods heerlijkheid, maar door de zonde missen wij het dat wij Gods heerlijkheid dragen. En om toch de heerlijkheid van God te dragen heeft God een weg van verzoening gegeven in Jezus Christus. Hij is door God openlijk aangewezen.

 

Het is opmerkelijk dat Paulus hier ineens spreekt over het geloof in Zijn bloed. Dit wijst vooral en in de eerste plaats op de verzoening die Jezus heeft gebracht. Door de verzoening wordt Gods heerlijkheid weer zichtbaar in ons. En tegelijk beseffen we vaak maar erg moeizaam op welke manier dat het bloed van Jezus dit doet. Het gaat hier bij Paulus nu eerst over de verzoening die er is omdat Jezus Zijn bloed heeft gegeven. Het is opmerkelijk dat in de offerdienst letterlijk het bloed moest vloeien. Al het bloed moest worden opgevangen. Dat bloed was bij de verzoeningsoffers van enorm belang. Daar zat het leven in. En wat moest er met het bloed gebeuren? De hogepriester moest op de grote verzoendag het bloed zeven keer sprenkelen op het verzoendeksel van de ark. Dat heeft te maken met de verzoening die God aanvaarde. Maar hij moest ook zeven keer het bloed sprenkelen op de grond. Dat wijst op het doel dat verzoend moest worden. 

Het is niet vreemd als we dan beseffen dat Jezus, toen het laatste deel van Zijn leven begon Hij precies zeven keer heeft gebloed vanaf het gezweette bloed in Getsemane tot de speer in Zijn zijde aan het kruis. Hij bracht Zijn bloed aan de ene kant de hemelen door tot voor Gods troon. Maar aan de andere kant stortte Hij zeven keer Zijn bloed op de aarde. En de aarde, waar de hogepriester het bloed zeven maal op moest sprenkelen is de aarde waaruit wij als mensen zijn gevormd. Door de zonde is de hele aarde (Hebreeuws: adama) vervloekt. En wij (Hebreeuws voor mens: adam) zijn uit deze aarde genomen. Alles is door de zonde vervloekt en daarom moest de hogepriester de aarde met bloed besprenkelen. Het doel van de verzoening werd hiermee duidelijk. 

Geloven in Jezus die zonder zonde stierf is ongeveer wat wij als de redding van ons zien, maar Paulus laat hier duidelijk zien dat onze redding plaatsvindt doordat Jezus Zijn bloed heeft gestort. Daardoor is Hij de aangewezene door God, als middel tot verzoening. De volmaakte mens en Zoon van God, Jezus, stortte Zijn bloed tot verzoening op de aarde. En dat begon toen Hij de beker van de zonde van de wereld zag en het eindigde op de zevende bloedstorting waarmee Zijn dood een feit was geworden. En door het geloof in dit bloed van Jezus, is onze verzoening helemaal zeker. De profetie van de sprenkeling van het bloed van het offerdier op Grote Verzoendag is vervuld toen Jezus leeggebloed was op de adama van Golgotha.  

Gebed: Jezus, U bloed dat reinigt mij, U liet Uw bloed op de aarde vallen waaruit ik ben opgekomen. En daarmee heeft U mij verzoend met Uw Vader. Dank U Jezus!

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu