“De HEERE nu zei tegen Abram: Gaat u uit uw land, uit uw familiekring en uit het huis van uw vader, naar het land dat Ik u wijzen zal.” (Genesis 12:1) 

Als je mailabonnee bent van ‘Tijd met God’ dan heb je twee dagen geleden, als extra artikel iets kunnen lezen over ‘Avontuur met God’. Toen liep ik al met de gedacht om hier dieper op in te gaan en echt over dit thema te gaan schrijven. Afgelopen dagen werd steeds duidelijker dat dit thema echt belangrijk is voor jou en voor mij! Misschien dat je bij dit thema wat minder het gevoel van Bijbelstudie zult hebben, maar na een hele stevige serie over het boek Daniël, zijn er ook lezers die dat echt heel pittig hebben gevonden. En als je echt, voluit met God wilt leven, is het leven met God een groot avontuur!

 

In het artikel van twee dagen geleden heb ik de vraag gesteld of jij bereid bent om het avontuur met God aan te gaan. God heeft je namelijk niet geschapen om je te leren geloven en daarna maar te wachten tot je naar de hemel zou mogen, maar God heeft je geschapen om je te redden en vanuit je redding het avontuur met Hem aan te gaan om Zijn Naam en Zijn Koninkrijk op aarde groot te maken. Zijn Naam en Zijn Koninkrijk, dat heeft heel veel kanten en dat is absoluut een avontuur, want het is leven als hemelburger op aarde en als je dat echt voluit doet, dan heb je de connectie met Gods bovennatuurlijke werkelijkheid en zorg jij ervoor, door de Heilige Geest, dat de hemel de aarde zal raken! 

Dit betekent niet, dat jij het avontuur met God altijd leuk hoeft te vinden of dat jij dit altijd makkelijk moet vinden. Er zijn voorbeelden genoeg in de Bijbel van mensen die het avontuur met God zijn aangegaan, maar die het ook ongelofelijk spannend en moeilijk vonden. En dat mag, daar geeft God je ook de ruimte voor! Maar ik kan je wel zeggen dat als je iets hebt geproefd van het avontuur met God, dat je echt nooit meer anders wil. En ja, zelfs als je al langere tijd het avontuur met God bent aangegaan, blijft het nog maar al te vaak heel spannend. 

Het avontuur met God begint op het punt, waar jij God blindelings durft te vertrouwen. Als dat vertrouwen groeit, kan God ook steeds meer van je vragen en je ook steeds meer uitdagen om Zijn Koninkrijk op aarde zichtbaar te maken. Ik wil eerst met je kijken naar het moment dat God naar Abram toegaat. Dat verhaal vinden wij zo normaal geworden, maar als het gaat over avonturen met God, dan was dat een avontuur dat Abram met God zou gaan beleven. Alleen was dat voor Abram helemaal geen makkelijk avontuur. En als jij dezelfde vraag van God zou krijgen, is het nog maar de vraag of jij echt zou durven doen wat God van je vraagt. Wij zeggen heel makkelijk dat God alles van je mag vragen en natuurlijk gehoorzaam je, maar als het echt een avontuur wordt, waarvan jij niet weet hoe het zal gaan, is het helemaal niet vanzelfsprekend. 

Abram kreeg maar ene opdracht: Laat heel je familie achter en ga naar het land dat Ik je zal wijzen. En dan is het ineens een serieus avontuur dat heel veel van je vraagt als het over vertrouwen van God gaat. 

Gebed: Heer, het avontuur met U is een uitdaging en ik geloof dat U mij meer wilt laten zien van Uw Koninkrijk, maar ik vind het soms ook heel spannend. En toch wil ik met U het avontuur aangaan en in mijn bestemming wandelen.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu