Met Paulus als voorbeeld

Serie: Op pad met Paulus

“En meteen preekte hij Christus in de synagogen, dat Hij de Zoon van God is.” (Handelingen 9:20)

Het is geweldig om Jezus aan het werk te zien. Hij is het Voorbeeld in alles, zeker als het gaat over Zijn werk dat wij in Zijn Naam mogen doen. Tegelijk is dat nu juist ook wel weer een beetje lastig. Kijk, dat Jezus deed wat Hij deed is te verklaren omdat Hij God is. En als je niet uitkijkt kom je snel tot de conclusie dat Hij, als de Zoon van God, dit kan wel logisch is, maar jij en ik zijn gewone mensen. En misschien vind je het vreemd, maar ik heb in de Naam van Jezus al zoveel wonderen meegemaakt en toch, iedere keer weer blijf ik het spannend vinden. En daarom wil ik je de komende tijd meenemen in een serie waarin de Paulus zullen volgen.

Niet voor niets dat ik kies om te zien wat Paulus deed. Je kunt voor Petrus kiezen, maar die was nog drie jaar discipel van Jezus geweest. Die was aangeraakt door Jezus, gezegend door Jezus en had alles van heel dichtbij meegemaakt. Paulus juist niet. Paulus was in die tijd zelfs nog ongelovig als het om Jezus ging. Hij heeft Jezus niet eens met nieuwsgierigheid gevolgd, hij was helemaal anti-Jezus. Dat zie je gelijk als je kijkt hoe hij de volgelingen van Jezus naar het leven stond. Paulus had maar één doel: De gemeente van Jezus kapot maken en wel zo snel mogelijk.

Met andere woorden: Als er iemand zou zijn die niet in staat zou zijn om de werken van Jezus te doen, dan is het Paulus. Hij was een ongelovige vervolger van de gemeente en was niet in de nabijheid van Jezus geweest. Je zou kunnen zeggen dat de kans dat hij de dingen zou doen die Jezus deed nog veel kleiner is dan dat jij dat zal doen. Als er iemand reden had om te twijfelen of God in de Naam van Jezus door de handen van Paulus grote dingen zou doen, dan was het Paulus wel. Dus als bij Paulus kan gebeuren wat er gebeurt, dan kan het bij jou en bij mij net zo goed.

Zelfs als het gaat over wie Paulus de handen heeft opgelegd is er geen enkele reden meer om te bedenken dat Paulus in een bevoorrechte positie is ten opzichte van jou en mij. Ananias, een discipel uit Damascus moest naar Paulus toe, nadat hij door Jezus op de grond was gegooid bij de geestelijke ontmoeting met Jezus. En het was in dit geval ook geen discipel die met Jezus was geweest. Toch is dat dieptepunt van Paulus een hoogtepunt geworden waardoor hij, op dezelfde manier als wij werd geroepen om een volgeling van Jezus te zijn. Niet alleen in het geloof, maar ook in de daad. Zowel in zijn manier van leven, als in het uitdelen van wonderen en tekenen.

Met andere woorden: Als je Paulus volgt, vanuit al deze gedachten, dan is hetzelfde ook mogelijk voor jou. Als het om het Koninkrijk van Jezus gaat en of wij in staat zijn om dat uit te delen en of wij in staat zijn om dezelfde dingen te doen als Jezus, kijk dan de komende tijd maar even mee hoe dat bij Paulus gebeurt. En uiteindelijk weet je dan één ding: Toen Paulus begon, was hij zeker niets meer dan jij en ik. En ja, Paulus is misschien wel de grootste apostel geworden, maar als dat uit niets kan voortkomen, wat is er dan mogelijk met jouw leven, vanuit jouw moment dat God jou aanraakte? Dan is alles mogelijk, want uiteindelijk komt het allemaal door Zijn Naam die in jou tot leven is gekomen.

Gebed: Heer, aan het begin van een nieuwe serie wil ik U vragen om mij te laten zien wat er mogelijk is als ik in Uw Naam in deze wereld mijn plaats inneem.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu